Home / 0
Carregant Esdeveniments
24 gener Diumenge

AUDICIÓ DE SARDANES / AMB LA COBLA DEL BAIX LLOBREGAT

24 gener 2021, 18:00 - 24 gener 2021, 18:00
El Teatre de Sarrià, Carrer del Pare Miquel de Sarrià, 8
Barcelona, Catalunya, AK 08034

Audició de sardanes al Teatre de Sarrià amb la Cobla del Baix Llobregat, amb la col·laboració de la Taula d’Entitats de Sarrià.

“La Sardana té un caràcter eminentment mediterrani, on el fet de donar-se les mans es un signe d’acceptació. Els valors que atresora la seva música i la dansa expressen simbòlicament els elements més preuats de la humanitat: llibertat, respecte, solidaritat, amor i pau. La cobla, que interpreta la música, és una formació instrumental única al món. Les viles i les ciutats celebren les seves festes sense que mai hi faltin les ballades de sardanes”.

Història de la Cobla

Un capvespre d’estiu de l’any 1969, amb voluntat de televisar-se un festival des del Pati dels Tarongers (Generalitat de Catalunya), fou demanada la col·laboració d’una colla de dansaires, per tal que fessin una exhibició sardanista. Els dansaires van manifestar la necessitat imprescindible de comptar amb una cobla. No hi va haver manera de trobar-ne cap de disponible per aquella data i s’hagué de solucionar improvisant-ne una, amb el concurs d’uns experimentats instrumentistes, dels quals, gairebé la totalitat, pertanyien a la Banda de música de la Creu Roja. L’arriscada maniobra resultà perfecta. Aquells músics saberen sortir-se’n airosos, interpretant, només, “La meva saltirona” del mestre Josep Capell.

Els músics Tribó, Chacón, Piñeiro, Prat, Escoda, Font, Robert, Salada, Pujol, Lechuga i Castellnou després d’aquesta primera experiència van plantejar-se seriosament la formació d’una cobla. En Josep Castellnou va assumir-ne la direcció i va posar-li el nom que li va semblar més oportú, ” La Principal de Collblanc” , per ser aquest un barri de  l’Hospitalet de Llobregat on vivia ell i la seva família, des del 1964.

Al mes d’agost de 2004, durant la Festa Major de Sants, la Cobla La Principal de Collblanc canvia el seu nom pel de Cobla BAIX LLOBREGAT-Principal de Collblanc, aquest canvi de nom ha estat  com agraïment a totes les viles i pobles del Baix Llobregat com El Prat, Castelldefels, Esplugues, Gavà, Viladecans, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Boi, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Vallirana, Sant Vicents dels Horts, Gelida, etc.

 

Programa

1. Als amics del Pla (Carles santiago)
2. Noces d´Argent (M. S. Puigferrer)
3. 50 anys (Pitu Chamorro)
4. La nit de Nadal (Josep Grivé)
5. 50 històries per explicar (Anna Abad)
6. Regal de reis (Martirià Font)

7. Prada de Conflent (René Picamal)
8. Gran diada (Pere Masats)
9. Ripoll 2.013. capital de la cultura  (Mª Mercè Navarro )
10. Mercè  (Josep Saderra)
11. Florejada (Pere Mercader)
12. Colla dansa eterna (Francesc Mas Ros)

Taquilla inversa /amb reserva d’entrades

Mostra els detalls
Data: gener 24
Hora: 18:00
Cost: Taquilla inversa
Esdeveniment CategoriesCultura popular, Música
Recinte
Venue Name: El Teatre de Sarrià
Address: Carrer del Pare Miquel de Sarrià, 8
Barcelona, Catalunya, AK 08034
Telèfon: 932039772