Home / 0
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

CONCERT DE PIANO TRIO AMB ABEL TOMÀS (VIOLÍ), ARNAU TOMÀS (CELLO) I MARIA CANYIGUERAL (PIANO): MONOGRÀFIC BRAHMS / I CICLE DE MÚSICA DE CAMBRA

juny 16 / 20:00 22:00

ENTRADES
€15 12€ /persones associades al Centre de Sarrià i a l'Associació Amics de la UNESCO de Barcelona

L’Associació Amics de la Unesco de Barcelona i l’Associació Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià, amb la coordinació i direcció musical de Maria Canyigueral, coprodueixen el primer cicle de música de cambra al Teatre de Sarrià, amb l’objectiu de difondre la música de cambra per a piano i diferents instruments. Una iniciativa que permetrà també concretar alguns dels 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de l’agenda 2030, com la Salut i el Benestar; l’Educació de qualitat; la Igualtat de gènere; la Reducció de les desigualtats; la Pau, justícia i institucions i, sobretot, el darrer: Aliança per a assolir els objectius.

En aquest quart concert comptarem amb la presència de la pianista Maria Canyigueral, i els germans Abel Tomàs (violí) i Arnau Tomàs (cello), que ens oferiran un monogràfic de Brahms.


Programa

Sonata Op.78 n.1 – JOHANNES BRAHMS
Vivace ma non troppo
Adagio – piu Andante
Allegro molto moderato

Sonata Op.38 n.1 – JOHANNES BRAHMS
Allegro non troppo
Allegretto quasi menuetto
Allegro

Piano Trio Op.8 n.1 – JOHANNES BRAHMS
Allegro con brio – Tranquillo – Schnell
Scherzo: Allegro molto – Meno allegro – Tempo primo
Adagio
Finale: Allegro


Maria Canyigueral: al piano

Maria Canyigueral ha estat descrita pel diari la Vanguardia com “una pianista de gran personalitat”. S’ha presentat en recitals al Palau de la Música Catalana, el Wigmore Hall de Londres, a St. John Smith Square, l’Auditori de Girona, l’Auditori de Caputxins de Figueres dins la Schubertíada, al Festival de Portaferrada, al Festival de Cervià de Ter organitzat per Ibercamera, i a diverses ciutats catalanes dins del circuit Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya. Tanmateix, ha actuat també a França, al Regne Unit, Japó, Espanya i Eslovènia.

Recentment, ha enregistrat juntament amb la violinista Lana Trotovsek la integral de les deu Sonates per violí i piano de Beethoven. Les han presentat al Festival de Ljubljana i properament a Lozercultureel, Bèlgica. Compromisos també a Escòcia, Sèrbia, Anglaterra i Catalunya.


Abel Tomàs, al violí

Nascut a Barcelona el 1980, ABEL TOMÀS va començar els seus estudis musicals amb el seu pare i a estudiar el violí amb el seu oncle. Més tard va ser alumne de Zakhar Bron i Serguei Fatkouline a l’Escola Superior de Música Reina Sofía de Madrid i de Viktor Tretjakov a la Hochschule für Musik de Colònia.
Abel ha estat guardonat amb diversos premis nacionals i internacionals a Espanya i Argentina. Com a solista ha col·laborat amb diverses orquestres, inclosa l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i l’Orquestra Simfònica de Tenerife i amb destacats directors com James Judd, Junichi Hirokami, Victor Pablo Perez i Zubin Mehta. Ha realitzat nombrosos recitals de violí, col·laborant amb pianistes com Juan Carlos Garvayo, Orli Shaham, Eldar Nebolsin i Hyo-Sun Lim. Com a músic de cambra, també ha aparegut amb Gerard Caussé, Marta Gulyas, Seguro Ito i Kennedy Moretti.

Als setze anys, Abel va ser membre fundador del reconegut Quartet Casals. Des del 2004 el quartet ha enregistrat exclusivament per a Harmonia Mundi per a la qual han enregistrat nombroses obres, guardonat amb el Premi Nacional de Música d’Espanya i el Premi Ciutat de Barcelona.


Arnau Tomàs, al violoncel

Nascut a Barcelona, Arnau Tomàs és avui reconegut com un dels violoncel·listes més versàtils de la seva generació, combinant projectes solistes amb una intensa activitat de cambra, sent membre fundador del Cuarteto Casals i del Ludwig Trio.

Guanyador de premis en diversos concursos nacionals i internacionals, ha ofert nombrosos recitals i ha aparegut com a solista a les Orquestres Radiotelevisión Española, Sinfónica de Tenerife, OSV, Sinfónica de Galicia i OBC, OSCYL, entre d’altres. El 1992, va participar en una masterclass televisiva amb Yo Yo Ma al Concertgebouw d’Amsterdam, centrada en les suites per a violoncel de J.S. Bach.

Arnau Tomàs ha compilat una substancial i extensa discografia amb un repertori que va des del període barroc fins al segle XX, amb més de 15 cds. Especialment destacables són els seus enregistraments de les suites de Bach (2014) i les sonates i variacions de Beethoven (2016), utilitzant arcs històrics del període de les composicions.


Brahms Double Concerto op.102, Abel Tomàs & Arnau Tomàs

Amics de la Unesco Barcelona


El Teatre de Sarrià

Carrer del Pare Miquel de Sarrià, 8
Barcelona, Catalunya, AK 08034
+ Mapa de Google
932039772

PROGRAMACIÓ COMPLETA DEL I CICLE DE MÚSICA DE CAMBRA