Home / 0
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

CONCERT | Melodies d’una vida

febrer 19 / 18:00 20:00

Diumenge 19 de febrer | 18:00h
Preu 12€ | 10€ per persones associades al Centre de Sarrià i a l'Orquestra de Cambra Catalana

L’humor de la Simfonia Simple op. 4 de Benjamin Britten, escrita el 1934 utilitzant material que havia creat en els anys de la preadolescència com homenatge a la professora de viola de la seva infantesa.

Quatre moviments que guarden fidelitat a les formes clàssiques, però amb títols de suite barroca: bulliciosa bourrée, juganer pizzicato, sentimental sarabanda i finale bromista. Una peça estel·lar encantadora, plena de clares melodies i potser… no tan simple que serveix d’entremès a les decepcions de la passió i crides desesperades a l’amor, passejant per l’Havana o ben a prop de casa amb el Rosó de Ribas, el ressò de la sarsuela amb el Vallespir de la Cançó d’Amor i de Guerra i la delícia de Toldrà en el Romanç de Santa Llúcia que ens transporta al caliu de la llar, acabant amb un viatge a l’opereta alemanya amb la coneguda cançó de Vilia de la Vídua Alegre. Tot un passeig pels records en forma de cançons, perquè recordar és tornar a viure!
El Concerto Grosso de Vaughan Williams va ser escrit com encàrrec pel programa d’escoles de Música Rurals de l’Anglaterra de 1950. L’entusiasme amb què respon el compositor ens obre la porta amb una enèrgica entrada, cap a la lleugeresa de la burlesca ostinata, passant per una lírica i introvertida sarabanda, cap a l’Scherzo que és quasi un minuet de Haydn, per acabar amb la Marxa que ens porta directament a la porta de l’inici.
Un cercle meravellós amb la participació de l’alumnat de les escoles de música del barri.

Programa

Benjamin Britten
Simfonia Simple op. 4
Bulliciosa Bourrée
Juganer pizzicato
Sentimental Sarabanda
Finale bromista

Eduard Toldrà (1895-1962)
Romanç de Santa Llúcia

Rafael Martinez Valls (1868-1946)
En el Vallespir, (Sardana)

Josep Ribas (1882-1934)
Pel teu amor (Rosó)

Franz Lehár (1870-1948)
Die lustige Witwe

Giacomo Puccini (1858-1924)
Oh mio babbino caro!

Ralph Vaughan Williams (1872-1958)
Concerto Grosso
Entrada
Ostinata burlesca
Sarabande
Scherzo

Marxa i Reprise

Amb la participació d’alumnat de les escoles de música del barri


Intèrprets
Marta Arbonès, soprano
Orquestra de Cambra Catalana
Joan Pàmies, director


Marta Arbonès
soprano

Guanyadora del concurs de Callosa d’en Sàrria i del Premi Ciutat de Sogorb. Ha interpretat sarsueles com ara Bohemios, Cançó d’amor i de guerra, La Dogaresa, Los Claveles, Don Gil d’Alcalà, Katiuska o Los Gavilanes i ha intervingut en títols operístics interpretant la Reina de la Nit en La Flauta Màgica, Blonde en El Rapte del Serrall, Lucy en The Telephone, Gilda en Rigoletto, i altres.

Intervé igualment en algunes de les obres més representatives del repertori religiós i oratori: Missa de la Coronació i Requiem de Mozart, Missa Solemne de Rossini, Messies de Händel o Carmina Burana de Carl Orff. Ha actuat en algunes de les més prestigioses sales d’Espanya, Alemanya i Itàlia principalment.