Home / 0
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

DANI KARAVAN (vosc) / EL DOCUMENTAL DEL MES

juny 30 / 20:00 21:15

€3 Lliure /persones associades al Centre de Sarrià

ENTRADES

2020
66 min.
Israel i Polònia (vosc)

Un viatge fascinant per la vida d’un artista irreverent i carismàtic, reconegut arreu del món per transformar l’espai públic amb instal·lacions monumentals.

Sinopsi

“El meu art és polític. Has sentit a parlar del Guernica?”, així es presenta Dani Karavan davant la càmera. I transcorreguts uns minuts d’aquesta conversa inicial, Karavan ens regala un primer tast del seu mal geni. A punt de fer 90 anys, i famós arreu del món per transformar l’espai públic amb instal·lacions monumentals, l’artista israelià s’enfada en veure la deixadesa de les institucions per mantenir el seu llegat artístic en bon estat.

Karavan és un rondinaire carismàtic, però els seus laments no només són entranyables sinó legítims. Si dediquem recursos a cuidar els parcs i els jardins del nostre entorn, com podem deixar que el pas del temps deteriori escultures i monuments creats per harmonitzar les relacions humanes en l’espai públic?

Un viatge emotiu i sense filtres per la llarga trajectòria d’un artista universal que veu com el seu cos es va afeblint mentre lluita per seguir creant amb la passió del primer dia. Un retrat carregat de sentit de l’humor, sobre un creador amb una sensibilitat única per dotar de vida pròpia els espais urbans i naturals on treballa. El monument d’homenatge al filòsof Walter Benjamin a Portbou parla per si sol i permet copsar la senzillesa de l’art de Karavan en tota la seva magnitud.


Fitxa tècnica

Direcció Barak Heymann
So Aviv Aldema
Distribució DocsBarcelona Distribution
Producció Barak Heymann (Heymann Brothers Films, Israel), Krzysztof Dzięciołowski (Vision House, Poland) Documentalista Tali Shamir-Werzberger
Muntatge Shira Hochman
Composició musical Alberto Shwartz, Janek Duszynski
Fotografia Lukasz Konopa
Títol original High Maintenance – The Life and Work of Dani Karavan


El director

Barak Heymann porta més de 15 anys dirigint i produint documentals per a la televisió i el cinema. La companyia cinematogràfica independent de Barak i el seu germà Tomer, Heymann Brothers Films, ha produït més de 30 documentals, alguns com a coproduccions internacionals.

Les seves pel·lícules s’han estrenat en nombrosos festivals d’arreu del món, com la Berlinale, IDFA i Hot Docs, on han obtingut prestigiosos premis. Barak imparteix classes a diverses escoles de cinema d’Israel i actualment participa en diversos projectes en curs.


El Teatre de Sarrià

Carrer del Pare Miquel de Sarrià, 8
Barcelona, Catalunya, AK 08034
+ Mapa de Google
932039772