Home / 0
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

DIFERENTS PERSONES? DIFERENTS DRETS? / COL·LOQUI DE L’ATENEU DIVERS AMB MOTIU DEL 10è ANIVERSARI DEL DOCUMENTAL “DIFERENTS”

maig 21 / 18:00 21:30

Inscripcions: grupcaliu@yahoo.es
Entrada lliure

L’Ateneu Divers, una associació de Barcelona amb 30 anys de servei a favor d’una cultura i oci inclusius a persones adultes amb discapacitat intel·lectual amb necessitats de suport intermitent i limitat, organitza un col·loqui amb motiu del 10è Aniversari del Documental “DIFERENTS”.

Una obra realitzada l’any 2011, que denúncia el tractament que han patit les persones amb discapacitat intel·lectual i les persones amb problemes de salut mental durant el Franquisme i el Nazisme, i com ha influït aquest passat en la discriminació que pateixen en l’actualitat (ja han passat 10 anys d’aquella actualitat), oferint noves perspectives de futur amb aquests col·lectius.

La finalitat d’aquest col·loqui és reflexionar sobre la situació actual envers els Drets d’aquests col·lectius, fent un repàs i anàlisi dels avenços assolits en la darrera dècada.

Aquest acte es realitzarà de forma simultània: en format presencial, així com en streaming pel canal de youtube de l’Ateneu Divers.


Ponències

– Sr. Jordi Font, Director del Memorial Democràtic de Catalunya
Sr. Carles Campuzano, Director de DINCAT Plena Inclusió Catalunya
Sr. Ramon Lamiel, Gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona
– Sra. Maite Ruiz, Presidenta de l’Associació LADD
– Sr. Hernán Sampietro, Vocal de Drets de l’Associació Activament
– Sr. Rubén Sánchez, Portaveu de l’Associació Ateneu Divers
– Sr. Albert Helguera, protagonista del documental DIFERENTS
– Sra. Mireia Guilera, protagonista del documental DIFERENTS

Condueixen la xerrada:
– Sra. Laura González, Directora de l’Ateneu Divers
Sr. Esteban Russo, Coordinador de l’Ateneu Divers
Sra. Rosa Martín, Participant de l’Ateneu Divers


El documental

L’any 2010 un grup de persones de l’entitat Grup Caliu-Ateneu Divers, van vivenciar diferents espais (trinxeres, refugis antiaeris, bateries, pobles bombardejats, …) i van realitzar activitats (visitar exposicions temàtiques, videofòrum, homenatges, entrevistes, …) per a exercir el seu dret a recuperar la Memòria Històrica. Van conèixer i van visitar els espais de memòria a Catalunya i a Espanya, per a aprendre i descobrir més de la Guerra Civil, del Franquisme i la transició democràtica.

Un treball de 14 mesos que reivindica que avui dia queda un llarg camí en la lluita pels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i de les persones amb problemes de salut mental. Hem passat d’uns drets vulnerats a uns drets no reconeguts, i d’una discriminació extrema a una de subtil i invisible. Els seus autors diuen que “aquest documental vol ser al mateix temps un homenatge a totes les víctimes de la violència i l’oblit, volem sensibilitzar, volem recordar, avui i demà, a totes aquelles persones que van sofrir per ser “diferents”, perquè no es torni a repetir mai més.”

El documental així com el projecte de l’Ateneu Divers han estat guardornats amb els següents reconeixements:
– Finalista en la III Edició PREMIS PROTEUS D’ÈTICA
– Guardonat en la VIII edició del premis d’educació en el lleure per Fundació LLuís Carulla
– FINALISTA en els PREMIS “LA CAIXA” a la innovació i transformació social 2015


Documental ‘Diferents’ / versió completa en català

Grup Caliu – Ateneu Divers

http://www.grupcaliu.cat/


El Teatre de Sarrià

Carrer del Pare Miquel de Sarrià, 8
Barcelona, Catalunya, AK 08034
+ Mapa de Google
932039772

Propers espectacles