Home / 0
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

DONES I COMPOSITORES: Homenatge a Conxita Badia

novembre 12 / 20:00 21:00

El passat 6 de desembre de l’any 2020, es van celebrar a Camprodon els Premis de Lied/Cambra Conxita Badia. Una iniciativa creada i coordinada per la soprano begetina Mònica Bargalló, amb l’objectiu de generar noves oportunitats i reconeixement a formacions de cambra a través de la figura de la soprano liederista i pianista catalana Conxita Badia (1897-1975).

El Quintet Conxita Badia va ser guardonat amb el primer premi, amb el qual s’ha possibilitat que enguany es pugui realitzar aquest concert d’homenatge al Teatre de Sarrià, dins del cicle de música de dones i compositores.

Conxita Badia

Concepció Badia Millàs (també anomenada Conxita) (Barcelona, 14 de novembre de 1897 – 2 de maig de 1975) fou una de les sopranos més destacades del segle XX, en el camp de la cançó culta i popular. Al llarg de la seva vida artística, els seus tres grans Mestres foren Enric Granados, Pau Casals i Manuel de Falla.

La seva carrera internacional la portà als principals escenaris del món i li valgué la devoció dels principals compositors i músics contemporanis que conegué dins i fora de Catalunya.

A més a més de cantar en els més variats gèneres -música de cambra, lieder, grans oratoris, cançó popular, etc.-, fou una excel·lent pianista i va desenvolupar una important carrera com a professora de cant, amb deixebles tant destacades com Montserrat Caballé.

Fidel al seus Mestres, va saber comunicar als seus alumnes una musicalitat excepcional i una dicció perfecta i va gravar diversos discs. La seva especial dedicació al món del lied i els grans oratoris no ha donat a la seva figura l’aureola de les grans dives de l’òpera. Se l’ha recordada, sobretot, per les interpretacions de la cançó catalana, espanyola i llatinoamericana, sempre estrenant l’obra de compositors contemporanis. Entre els compositors catalans, estrena melodies de Enric Granados, Francesc Alió, Felip Pedrell, Pau Casals, Amadeu Vives, Enric Morera, Jaume Pahissa, Joaquim Nin Castellanos, Lluís Millet, Lamote de Grignon, Frederic Mompou, Manuel Blancafort, Joaquim Homs, Xavier Montsalvatge, Joaquim Nin-Culmell, Òscar Esplà o Narcís Bonet. Entre els músics espanyols destaquen Manuel de Falla i Joaquín Rodrigo. I entre els compositors que coneix durant l’exili sudamericà, com Juan José Castro, Alberto Ginastera, Heitor Villa-Llobos, Carlos Guastavino o Jayme Ovalle, molts dels quals li dedicaran les seves partitures. Oberta als nous corrents més avantguardistes de la música contemporània, li dediquen obres destacats compositors i poetes, amb elogis dels músics més prestigiosos, des d’Arnold Schönberg fins a Robert Gerhard.

Fitxa tècnica

Soprano: Èlia Farreras
Contralt: Ainhoa Aguilar
Tenor: Martí Doñate
Baix: Joan Climent
Piano: Alberto Palacios


Amb la col·laboració

Ajuntament de Barcelona / Districte de Sarrià – St. Gervasi


On?

El Teatre de Sarrià

Carrer del Pare Miquel de Sarrià, 8
Barcelona, Catalunya, AK 08034
+ Mapa de Google
932039772