Home / 0
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

EL DOCUMENTAL DEL MES: Mothers (vosc)

desembre 20 / 20:30 21:40

Marroc, França (2020). 62 minuts.
VO en dialecte marroquí i berber, subtitulada en català.

La història

La legislació del Marroc tipifica com a delicte les relacions sexuals fora del matrimoni i una dona pot ser condemnada a presó si es queda embarassada sense estar casada. L’avortament també és il·legal, només està permès quan l’embaràs posa en risc la salut de la mare i l’home ha de donar el seu consentiment. Moltes dones joves es troben en una situació de vulnerabilitat i, sovint, no s’atreveixen a explicar l’embaràs a les seves famílies per por al rebuig. L’associació Oum El Banine, liderada per la carismàtica Mahjouba Edbouche, lluita contra una realitat injusta que és silenciada pels altaveus mediàtics del regne marroquí.

El grup de suport d’Edbouche ofereix una llar, cures emocionals i assistència legal fins al moment del part. El periple és ple d’obstacles i demana altes dosis de coratge i tendresa. La directora Myriam Bakir captura escenes d’impacte en què els pares de les noies embarassades neguen la realitat, tot i la persistència d’Edbouche per oferir solucions. Una mostra de com l’amor i la fraternitat planten cara a l’opressió d’un sistema que vulnera els drets bàsics de les dones.

Preu 3€ / entrada general – Entrada lliure / persones associades al Centre de Sarrià

Fitxa tècnica

Direcció: Myriam Bakir
Guió: Myriam Bakir
Producció: Jean-David Lefebvre, Cécile Vacheret
Direcció de producció: Ilham Raouf
Assistent de càmera: Hasnae El Ouarga
Assistent de producció: Naima Ouggad
Muntatge: Fatima Benbrahim, Laetitia Daleme, Nicolas Sarkissian Fotografia: Gertrude Baillot
Música: Hoba Hoba Spirit So: Sana Fadel, Safae Oujhaine
Distribució: DocsBarcelona Distribution

La directora

Myriam Bakir, de pares marroquins, va néixer i es va criar a París. Després d’haver dirigit dos curtmetratges a França, va dirigir el seu primer curtmetratge marroquí, Samia (1998). El seu primer llargmetratge Agadir Bombai es va estrenar el 2011. Amb Mothers, Myriam Bakir realitza el seu primer documental. La directora abandona la ficció i se centra en la realitat, la de les mares solteres al Marroc acompanyades per Mahjouba Edbouche.


Produeix


Segona projecció

29 de desembre, a les 20:30h
> Més info


On?

El Teatre de Sarrià

Carrer del Pare Miquel de Sarrià, 8
Barcelona, Catalunya, AK 08034
+ Mapa de Google
932039772