Home / 0
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

II CICLE DE MÚSICA DE CAMBRA | R. Schumann, J. Cervelló i J. Brahms

setembre 29 / 20:00 21:30

Preu 15€ | 12€ menors de 30 anys i persones associades al Centre | 8€ alumnat C.S.M. Liceu i ESMUC

Les composicions de R. Schumann, J. Cervelló i J. Brahms seran les protagonistes del VI concert del II cicle de música de cambra d’aquest any 2022.

David Alegret posarà veu a uns dels cicles de lieder més exigents i significatius del romanticisme, fusió perfecte entre poesia i música.

També es podran escoltar dues altres joies del romanticisme, les cançons per a veu, viola i piano Op.91 de Johannes Brahms, amb la càlida veu de Cristina Segura, Isabel Villanueva a la viola i Maria Canyigueral al piano.

Aquest concert, que uneix artistes amb trajectòries internacionals remarcables, ens reserva una altra sorpresa, la estrena absoluta de la Sonata Caula, per a viola i piano de Jordi Cervelló, dedicada a Isabel Villanueva.

A més a més, el compositor i musicòleg, premi nacional de música (2013), Benet Casablancas, introduirà el concert amb la presentació del seu llibre Paisajes del Romanticismo Musical.


Què escoltarem?

Concert dedicat a la memòria del compositor Jordi Cervelló
(18 d’octubre del 1935 – 2 de setembre del 2022)

Introducció al concert a càrrec del compositor i musicòleg Benet Casablancas, presentant el seu llibre ‘Paisajes del Romanticismo musical

Dichterliebe Op.48, de R. Schumann
David Alegret (tenor)
Maria Canyigueral (piano)

Dues cançons per a veu, viola i piano, de J. Brahms
Cristina Segura (mezzo-soprano)
Isabel Villanueva (viola)
Maria Canyigueral (piano)

Sonata Caula per a viola i piano, de J. Cervelló [Estrena mundial]
Isabel Villanueva (viola)
Maria Canyigueral (piano)


Isabel Villanueva (viola)

La prestigiosa revista The Strad la qualifica com “una artista que arrisca” i Pizzicato Magazine la descriu com “una artista sensible que sap submergir-se en el més profund de la música”. Villanueva defensa la música amb passió donant a conèixer el seu instrument amb veu pròpia, unit a les seves carismàtiques interpretacions de gran expressivitat i bellesa sonora, connecta immediatament amb el públic. Ha desenvolupat una intensa carrera que l’ha portat a tocar amb importants orquestres de Llatinoamèrica, Rússia, Orient Mitjà, la Xina i Europa. El 2013 es va convertir en la primer intèrpret de viola internacional a oferir recitals a l’Iran.

> SABER MÉS

Maria Canyigueral (piano)

Maria Canyigueral ha estat descrita per la Vanguardia com “una pianista de gran personalitat”.

Premiada en concursos internacionals, el 2010 és finalista del XII Concours International de piano d’Ille de France; el 2012 va obtenir el segon premi al Wifrid Parry Prize de Londres juntament amb la violinista Marisol Lee; el 2013 l’hi otorguen el segon premi al Max Pirani Trio Prize de Londres amb Ianthe Ensemble i el 2014 rep el segon premi al Concurso Internacional de Música de cámara “Antón García Abril” de Granada juntament amb el violoncel.lista Alexander Rolton.

> SABER MÉS

Cristina Segura (mezzo-soprano)

Nascuda a Barcelona afincada a Suïssa, Cristina Segura és valorada sobretot per la seva “expressiva presència escènica” (SIGIC; Tomaž Gržeta) i la seva “bella i important presència vocal” (Recmusica; Jacques Schmitt). Cristina destaca per la seva àmplia formació i activitat tant a l’òpera com en el Lied, a la música antiga i l’oratori. Ha cantat com a solista a Suïssa, Eslovènia, França, Bèlgica, Brasil i a Espanya. Finalitza els estudis superiors de cant amb la màxima qualificació al Conservatori Superior de Música del Liceu amb Mª Dolors Aldea.

> SABER MÉS

David Alegret (tenor)

David Alegret està desenvolupant una carrera amb la qual ha aconseguit debutar en diversos dels escenaris europeus més emblemàtics com el Gran Teatre del Liceu, el Teatre Real de Madrid, l’Opera de Zürich, la Wiener Staatsoper, la Bayerische Staatsoper o la Hamburgische Staatsoper entre altres. Nascut a Barcelona, va cursar els estudis de Medicina en la Universitat de Barcelona abans de dedicar-se a la música. Va estudiar en el Conservatori Superior de Música d’aquesta ciutat amb el contratenor Xavier Torra i posteriorment en la Musik Akademie de Basilea amb el baríton Kurt Widmer.

> SABER MÉS

Benet Casablancas
‘PREMI NACIONAL DE MÚSICA 2013’

Àmpliament considerat com un dels principals compositors espanyols i europeus de la seva generació, Benet Casablancas (Sabadell, 1956) va cursar els seus estudis musicals a Barcelona i Viena, sent els seus mestres Friedrich Cerha i Karl-Heinz Füssl, i es va llicenciar en Filosofia en la Universitat Autònoma de Barcelona. És també doctor en musicologia i ciències de la música per la mateixa universitat. Al llarg dels anys ha tingut ocasió de freqüentar a figures com Cristóbal Halffter, György Ligeti, Maurici Kagel, Luis de Pablo, Elliott Carter, Jonathan Harvey, Oliver Knussen, George Benjamin i Magnus Lindberg. Casablancas ha estat docent en les Universitats UPF i Alcalá de Henares, impartint nombrosos cursos i masterclass en institucions de tot el món, tan prestigioses com la Royal Academy of Music de Londres, el Graduate Center de la City University de Nova York, el Conservatori Superior de Música de Viena, la Universitat Americana del Caire, entre d’altres.

> SABER MÉS

Jordi Cervelló

Jordi Cervelló neix a Barcelona el 18 d’octubre del 1935. Inicia els estudis de violí als sis anys amb Rosa García Faria i després amb Joan Massià. Posteriorment cursa estudis de virtuosisme amb Franco Tufari a Milà (1957-1960) i amb Eugen Prokop. Amb aquest darrer participa en un curs d’interpretació al Mozarteum de Salzburg (1959). Un accident d’automòbil sofert a Roma l’any 1960 l’impedeix prosseguir la seva carrera violinística i decideix dedicar-se a la composició.

Cervelló és un de els autors que va figurar a la Dècada de Compositors Catalans del VIII Festival Internacional de Música de Barcelona (1970) amb la seva obra Fantasia concertant (1969) per a violí i orquestra. El 1972 l’orquestra de corda Young Israel Strings dirigida per Shalom Ronli-Rikliss estrena Anna Frank, un símbol (1971) a Barcelona (X Festival Internacional de Música) i a Madrid (dins del segon cicle Ibermúsica).

> SABER MÉS

On?

El Teatre de Sarrià

Carrer del Pare Miquel de Sarrià, 8
Barcelona, Catalunya, AK 08034
+ Mapa de Google
932039772