Home / 0
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

IX Cicle de dones i compositores | Obres de Torrents, Vila, Ramió i Màrquez

març 10 / 20:15 21:15

Divendres 10 de març | 20:15h
Al Monestir de Sant Pere de les Puel·les
c/ Anglí, 55 (Barcelona)
Preu Taquilla inversa

Segon concert del IX Cicle de música de dones i compositores a càrrec del Duo A1veu. El programa del concert ens ofereix la possibilitat de descobrir diferents paisatges sonors a través de poemes (de poetesses catalanes) musicats tots ells per diferents compositores catalanes dels segles XX i XI.

Totes aquestes composicions han estat escrites expressament per a l’agrupació de veu i guitarra. D’aquesta manera, literatura i música s’uneixen i queden perfectament integrades en les obres interpretades en aquesta formació, de caràcter més íntim, només a una veu acompanyada pel caliu de la guitarra.
Duo A1veu

Integrat per Alba Fortuny Llorach (soprano) i Irene López Celestino (guitarra), A1veu sorgeix arran de la formació de cambra del Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona sota la tutela de Sergi Vicente, participant en cicles de concerts a diferents sales del territori català.

Part de l’originalitat del grup rau en el fet que la veu està acompanyada per guitarra, donant al grup una sonoritat més íntima que la diferencia dels duos formats per veu i piano.

El seu repertori abasta diferents estils i èpoques. Sempre cercant anar més enllà de la música, proposant programes que permetin al públic conèixer nous llenguatges. D’aquesta manera, ofereixen un repertori de la poesia catalana més representativa amb la perspectiva de quatre compositors amb els quals comparteixen una mateixa llengua. D’altra banda, també han fet una recerca per tal de donar a conèixer un repertori escrit per dones, tenint en compte el poc reconeixement que històricament han tingut (i encara tenen) en el món artístic. Per aquest motiu, estan en contacte amb compositores en actiu, com Mercè Torrents, Concepció Ramió i Marian Marquez, entre d’altres.

> SABER MÉS