Home / 0
Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.
31 octubre Dissabte

[EN STREAMING] CONCERT HOMENATGE A VIOLETA PARRA / CANTO PARA UNA SEMILLA

31 octubre 2020, 21:00 - 31 octubre 2020, 21:00

ENLLAÇ EN LÍNIA


Amb motiu del centenari del naixement de Violeta Parra (1917-2017) neix Jardines Humanos Colectivo, un grup format per músics, cor, ballarins i narradora residents a Barcelona de diversos orígens (xilè,català, italià, francès, argentí, xipriota). El col·lectiu decideix montar l’obra “Canto para una Semilla”, del compositor xilè Luis Advis, com una forma de celebrar Violeta Parra des de Catalunya. L’obra va ser estrenada pel col·lectiu l’octubre de 2017 a l’Ateneu del Raval a Barcelona.

Des de llavors, ha representat diverses vegades la peça, afegint-hi cançons tradicionals llatinoamericanes i de cantautors xilens. En aquest moment el repertori inclou, a més de l’esmentat « Canto… », una vintena de peces addicionals. A més a més, s’està treballant també en la concepció d’un nou espectacle, centrat en la interpretació completa de la “Cantata de Santa María de Iquique”, del mateix compositor que el “Canto…”. En aquest moment, Jardines Humanos Colectivo Musical està format per 33 membres.CANTO PARA UNA SEMILLA: L’OBRA
És una cantata per a veu femenina, cor masculí, instruments tradicionals llatinoamericans i recitadora, composada a partir de les dècimes autobiogràfiques de Violeta Parra pel compositor xilè Luis Advis (1935-2004) -qui composà, també, la Cantata de Santa María de Iquique-, a partir de les dècimes autobiogràfiques de Violeta Parra (1917-1967). Va ser gravada per primera vegada pel conjunt Inti-Illimani l’any 1972 amb narració i veu solista d’Isabel Parra, filla de Violeta Parra. Se n’han gravat versions en italià, anglès i francès a través dels anys, a més a més d’una segona versió en castellà l’any 1978, sempre interpretada pel Grup Inti-Illimani. “Canto para una Semilla” és una obra fonamental per entendre la modernització de la cançó llatinoamericana i l’evolució que va tenir cap a una cançó compromesa amb el context sociocultural del qual n’és part. Luis Advis com a compositor i adaptador del text construeix un relat poètic musical en el qual ens mostra la vida de Violeta Parra a través de les seves pròpies paraules a la vegada que explora les sonoritats i ritmes xilens i llatinoamericans, reinterpretant-los i transformant-los de tal manera que la música tradicional sigui l’arrel d’un corpus nou i innovador. Enllaç a gravació seminal del 1972 per Inti-Illimani i narració i veu solista d’Isabel Parra.

CANTO PARA UNA SEMILLA: L’ESPECTACLE DE JARDINES HUMANOS COLECTIVO
La Cantata “Canto…” ha estat adaptada pel Director del Col.lectiu Óliver Carrasco per a que inclogui també veus femenines en el cor, passant de tenir dues cordes a tenir-ne quatre. Se li ha volgut donar un component multi-disciplinar, introduïnt-hi dansa i elements audiovisuals, creant una experiencia multi-sensorial i harmònica que reforça el missatge dramàtic del “Canto…”.


 


Taquilla inversa

Mostra els detalls
Data: octubre 31
Hora: 21:00
Cost: Taquilla inversa
Categoria d'EsdevenimentMúsica