Home / 0
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

ÒPERA / LABORATORI DE COMMEDIA: LA SERVA PADRONA / Companyia CodA de l’ESMUC

setembre 18 / 20:00 21:30

ENTRADES

€15 12€ /persones associades al Centre de Sarrià

La Serva Padrona es tracta d’una òpera buffa de Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736). Concebuda a Nàpols l’any 1733, va ser un dels esdeveniments culturals més emblemàtics i revolucionaris del segle XVIII, sobretot després de la seva estrena a París l’any 1752.

Un nou estil va irrompre a l’escenari: les intrigues de Serpina, una pobra criada, lluitant contra Uberto, el seu amo, eren una cosa mai vista fins aquell moment! En un món pre-revolucionari, en un clima que aviat posaria en qüestió les velles estructures socials, l’òpera, la música i la “commedia dell’arte” provoquen i animen a la reflexió. El món de la cultura europea s’encén, i les conseqüències s’estenen fins avui en dia… Som fills encara d’aquella revolució.

Argument

Uberto (baix o baríton), un home benestant, viu amb una criada, Serpina (soprano), i un criat, Vespone (paper mut). Serpina, cansada de servir, decideix seduir el seu patró per tal de casar-s’hi i esdevenir la mestressa de la casa. Davant la indiferència d’Uberto, decideix posar-lo gelós amb un fals pretendent…Equip artístic

Serpina (Soprano): Míriam Trias
Uberto (Baix): Héctor Dos Santos
Actor: Enrique Padilla
Direcció: Lorenzo Coppola i Susana Egea
Assessorament figurinisme i espai escènic: Helena Torres

CAMERATA CodA
Violins: Laura Estévez, Marta Guillén, Alfredo Jaime, Alejandro Mateo
Violoncel: Alba Villar
Contrabaix: Román Cubelos
Clave: Darío Tamayo


Esmuc. Escola Superior de Música de Catalunya

http://www.esmuc.cat

CodA Commedia come dice l’Arte

Companyia músico-teatral creada l’any 2021 en l’espai acadèmic del departament de música antiga de l’esmuc. Sota la direcció artística de Lorenzo Coppola i Susana Egea, especialistes en interpretació històrica, pretenen afrontar repertoris operístics del segle xviii utilitzant les idees constructives de l’època basades en el gènere teatral de la commedia del l’arte.


El Teatre de Sarrià

Carrer del Pare Miquel de Sarrià, 8
Barcelona, Catalunya, AK 08034
+ Mapa de Google
932039772