Home / 0
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

L’ASSEDIO IN TEATRO, OSSIA LA PROVA FALLITA / ÒPERA de Robin Sansen Calderó amb l’Orquestra de l’ESMUC

setembre 18 / 20:00 21:30

€15 12€ /persones associades al Centre de Sarrià

ENTRADES

Aquesta òpera té com a tema i argument centrals la pròpia òpera: la trama te lloc en un teatre d’òpera. S’està a punt d’estrenar la nova òpera del compositor Calderini “L’Assedio di
Barcellona
” (El Setge de Barcelona) i només començar el dia d’assaigs ja comencen les peripècies…Els músics arriben tard i no tenen les partitures… Per altra banda, les dues sopranos es barallen per saber quina de les dues pren el primer paper, el tenor no arriba per un problema de Rodalies i en vé un altre, amic de Calderini, el compositor. El primer que farà serà reclamar la seva ària al compositor… Al mateix temps, la pianista repertorista que no deixa de queixar-se de les condicions en les quals treballa, així com dels capritxos i maneres de fer dels cantants. La seva filla, soprano, reclama també la seva ària.

Tot això sota els ulls esbalaïts de l’empresari, que no fa res mes que prendre café rere café per calmar-se. Per si tot això fòra poc, el cor s’ha posat en vaga desprès d’una pandèmia…

Es tracta d’una farsa, d’una òpera de cambra en la que hi intervenen 10 personatges interpretats per joves interprets en formació o tot just diplomats. Els cantants els acompanya una orquestra de cambra formada per alumnes de l’ESMUC.

Amb “L’Assedio”, Ruben Sansen posa música a un llibret configurat per ell mateix des de textos d’òperes buffes dels segles XVIII i XIX. L’òpera està escrita en un llenguatge musical molt proper al de l’òpera de finals del s.XVIII i principis del s.XIX, amb principals models les òperes de Cimarosa, Mayr, Fioravanti, Portugal, Rossini etc.

Un projecte amb la col·laboració de la professora d’Escena Lírica de l’ESMUC, Susana Egea que s’encarregarà de la direcció escènica.


Equip artístic

Composició i direcció musical: Robin Sansen Calderó / Patrick Valls
Assitència de direcció: Patrick Valls
Pianistes repertoristes: Viviana Salisi / Patrick Valls
Direcció escènica: Susana Egea

* Repartiment *
Robin Sansen Calderó: tenor
Andreu Miret: tenor
Enrique Padilla: baríton
Viviana Salisi Casajuana: soprano i clavecinista
Marina Torra: soprano
Maria Isidoro: mezzo-soprano
Alejandro López Amado: tenor
Maria Monzó: soprano
Maëlys Robinne: soprano i ballarina
Orquestra: Formada per estudiants de l’ESMUC


Robin Sansen Calderó

Robin Sansen, comença la seva formació musical com a pianista a l’edat de 5 anys abans d’entarr al Conservatori de Lleida. Amés del piano, podrà introduir-se al violoncel i a l’orgue. Però serà amb el Cor Jove del Conservatori de Lleida que descobrirà el món del cor i del treball vocal. Tindrà oportunitat de viatjar a Viena on el Cor Jove (dirigit per Divina Vàlios) participa al Festival de l’Advent Coral. Robin Sansen, començarà els seus estudis de Cant amb la Sra. Chantal Arnaud del Conservatori de Toulon (França), ciutat on farà els seus primers passos en l’escenari operístic cantant els cors de nens de les òperes La Bohème (Puccini), Carmen (Bizet) i Otello (Verdi) sota la direcció de Giuliano Carella. Al 2014, emprén estudis de Musicología a l’Université Rennes 2 (Rennes) així com en paral·lel segueix la seva formació al Consevatori de Nantes en cant (amb Natascha Siehoff), piano (Anne Chaillou)
composició, anàlisi i orquestració (amb Franck Lagarde, Stanislas Janin et Valéry Aubertin).

Desprès dels estudis de Musicología, Robin Sansen es admés a l’Escola Superior de Música de Catalunya en l’aula de Cant de la Sra. Mireia Pintó i on pot seguir el seu perfeccionament del piano amb en Xavier Barbeta.

Com a compositor, Robin Sansen ha pogut estrenar i dirigir en públic vàries obres: Stabat Mater; una Missa de Requiem, “Choral, Fuga i Coda” (sextet de vents) i dos lieders per veu i piano. “L’Assedio in Teatro, ossia La prova fallita” és la cinquena obra del compositor que es presentarà en públic.


Esmuc. Escola Superior de Música de Catalunya

http://www.esmuc.cat

El Teatre de Sarrià

Carrer del Pare Miquel de Sarrià, 8
Barcelona, Catalunya, AK 08034
+ Mapa de Google
932039772