Home / 0
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

MÚSICA | L’Art de la fuga [versió de quatre veus de J. S. Bach]

maig 21 / 18:00 19:00

Preu 15€ | general – 12€ | persones associades al Centre de Sarrià – 12€ | menors de 30 anys

L’art de la fuga (Die Kunst der Fuge), BWV 1080, és una obra musical composta per Johann Sebastian Bach, que la va començar probablement entre el 1738 i el 1742.

Fou publicada inacabada l’any 1751 després de la seva mort. Composta amb la idea que fos un conjunt d’exemples de les tècniques del contrapunt, està formada per 14 fugues (l’última va quedar incompleta) i quatre cànons, tots sostinguts sobre el mateix tema (o subjecte) en re menor, aparentment simple. L’obra va ser publicada sense cap indicació de la instrumentació ni de l’ordre, cosa que ha donat lloc a nombroses versions.

Un concert a càrrec del Quartet Casals (Abel Tomàs, Vera Martínez, Jonathan Brown i Arnau Tomàs).

Quartet Casals

D’ençà que va guanyar els primers premis en els concursos internacionals de Londres i d’Hamburg, el Quartet Casals, fundat el 1997 a l’Escuela Reina Sofía a Madrid, ha estat convidat de regularment a les sales de concerts més prestigioses del món incloent-hi Carnegie Hall (Nova York), Philarmonie (Berlín), Cité de la Musique (París), Konzerthaus and Musikverein (Vienna), Concertgebouw (Amsterdam) i Suntory Hall (Tòquio) entre altres moltes ciutats del món. El Quartet Casals s’aproxima a la temporada del seu XXV Aniversari, que celebrarà amb una gravació i una sèrie de concerts de la integral de l’Art de la Fuga de Johan Sebastian Bach. El més destacat de les seves últimes temporades inclou el cicle dels 10 darrers quartets de Mozart a la Pierre Boulez Sall a Berlín, ‘Absolute Jest’ de John Adams amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona així com gires per Europa i Amèrica del Nord.

El Quartet ha desenvolupat una important producció discogràfica de mans del segell Harmonia Mundi, que es tradueix fins al moment en l’edició de 12  CDs, amb un repertori que inclou obres d’autors menys coneguts com Arriaga o Toldrà fins a compositors clàssics vienesos com Mozart, Haydn, Schubert i Brahms, sense oblidar grans noms del segle XX com Debussy, Ravel i Zemlinsky. També destaca l’enregistrament en directe d’una sèrie de DVDs amb la integral dels quartets de Schubert, editats per Neu Records.

> SABER MÉS