Home / 0
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

TEATRE | Hedda, la filla del general Gabler

abril 28 / 20:00 abril 30 / 18:00

Divendres 28 d’abril | 20:00h
Dissabte 29 d’abril | 20:00h
Diumenge 30 d’abril | 18:00h
Preu 10€ | 8€ persones associades al Centre de Sarrià | 8€ grups de més de 10 persones

Reproducció fidel de la famosa obra del dramaturg norueg Henrik Ibsen.

Hedda la aristòcrata filla del General Gabler, representa l’ànsia de viure en llibertat lluitant amb les mateixes armes i cuirasses estètiques imposades en una societat dominada pels valors masculins.
Associar el valor de bellesa amb el de llibertat li permet endinsar-se en comportaments que com a dona mai l’hi haurien estat permesos. Però al adonar-se que el temps per consolidar el seu status econòmic i social s’està exhaurint s’aboca a un matrimoni no desitjat amb Jörgen Tesman, un intel·lectual ferm però de dèbil personalitat social, on l’entorn familiar i d’amistats, encara més opressiu per la dona, provoca una lluita exasperada de la Hedda, abrigada en el seu concepte de bellesa idealitzat fins a les darreres conseqüències.
Hedda és i vol ser sempre Gabler, Gabler, Gabler . . . i mai un altre, ni tan sols Tesman.
Un clàssic del realisme, el teatre del segle XIX i del drama mundial. Hedda Gabler és una obra captivadora i molt coneguda de la dècada de 1890. Considerada un dels grans papers dramàtics del teatre. Després de l’estrena, l’obra va rebre alguns comentaris negatius per part de crítics de la indústria del teatre i crítiques negatives del públic. A partir d’aquest moment l’obra no va funcionar amb alguns públics: altres van dir que Hedda Gabler era la versió femenina de Hamlet.
El nom de casada de Hedda és Hedda Tesman; Gabler és el seu nom de soltera. Sobre el tema del títol, Ibsen va escriure: “La meva intenció de donar-li aquest nom era indicar que Hedda, com a personalitat, hauria de ser considerada més aviat com la filla del seu pare, que com la dona del seu marit.”

Autoria: Henrik Ibsen
Direcció: Joaquim Campanyà
Actuen: Teatregem