Home / 0
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

VIII CICLE DE DONES I COMPOSITORES | TRENCADÍS, amb Clara Schumann Ensemble

maig 13 / 20:00 21:00

Preu 5€ | Entrada lliure per persones associades

En el tercer concert de la VIII edició del Cicle de Música de Dones i Compositores, recuperem figures femenines del món de la música com Judith Weir, Clara Schumann, Mel Bonis, Lilí Boulanger i Andrea Casarrubios.

El Clara Schumann Ensemble ens ofereix un tast d’obres per a Piano Trio de diverses compositores a través de la música i de la paraula. En format concert-conversa, la Pilar, l’Anna i la Laia entaulen un diàleg amb el públic per tal de contextualitzar, matisar i en general comentar les compositores escollides. Una hora plàcida per conèixer i reivindicar la gran bellesa i valor de la música escrita per dones. El repertori inclou extractes d’obres de les compositores següents: Judith Weir, Clara Schumann, Mel Bonis, Lili Boulanger, Carlota Baldrís i Andrea Casarrubios.

Clara Schumann Ensemble és una formació interdisciplinària i flexible creada l’any 2017 amb l’objectiu principal de visibilitzar obres musicals de dones compositores que mereixen ser interpretades amb més freqüència i donar-les a conèixer al gran públic. Les fundadores són Laia Pujolassos (violí), Anna Mora (violoncel) i Pilar Guarné (piano), tres intèrprets amb gran experiència cambrística, musicològica i pedagògica, i àmplia trajectòria concertística nacional i internacional.

Veure tota la programació del cicle


Programa

ELIZABETH JAQUET DE LA GUERRE (1665-1729)
Aria i Presto de la Sonata nº1 en re m

FANNY MENDELSSOHN (1805-1847)
Andante expressivo del Trio en rem op. 11

HÉLÈNE LIEBMANN (1796-1819?)
Polonoise del Grand Trio en La M op. 11

CARLOTA BALDRÍS (1960)
Groc del Trio Groc, vermell, blau, homenatge a Kandinsky

ANDREA CASARRUBIOS (1988)
Luz Azul, Passacaglia for Piano Trio

JUDITH WEIR (1954)
II moviment del Piano Trio

MEL BONIS (1858-1937)
Danse d’Almées de la Suite Orientale

CLARA SCHUMANN (1819-1896)
Allegro moderato del Trio en Sol m op. 17

LILI BOULANGER (1893-1918)
D’un matin de printemps


LAIA PUJOLASSOS

Nascuda a Sant Cugat, estudia a l’ESMUC amb el mestre Yuri Volguin i es llicencia amb la mestra Eva Graubin. Realitza el Màster en Gestió Cultural per la UOC alhora que es forma amb el violinista de la London Symphony Orchestra David Ballesteros. Ha estat premiada al Concurs l’Arjau en la modalitat de música contemporània i actua com a solista interpretant La Primavera de Vivaldi, la Simfonia Concertante de Mozart i el Concert per a violí en Re menor de Mendelssohn amb l’Orquestra Simfònica de Fusió.
La seva trajectòria professional es desenvolupa en l’àmbit de la música de cambra (Quàrtic String Quartet, Duo Gal·la, Clara Schumann Ensemble) i l’orquestral. Ha estat membre de la Bruckner Academy München Orchester (Múnich), de la Netherlands Youth Orchestra (Holanda) i de l’Orquestra Camera Musicae. Avui és concertino o cap de corda de l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat, concertino i fundadora de l’Orquestra Simfònica Victòria dels Àngels, cap de corda de l’Orquestra de Cambra de Vic, membre de l’Orquestra Simfònica del Vallès, de la GiOrquestra i del Lleidart Ensemble. Ha tocat arreu de l’estat espanyol, Europa, Rússia i Costa Rica, i ha estat dirigida per directors com Salvador Brotons, Christopher Hogwood, Jordi Móra, Salvador Mas, Olivier Knussen, Xavier Puig o Nesterowich.

ANNA MORA

Nascuda a Barcelona, compagina la seva activitat professional entre el violoncel, la pedagogia i la musicologia.
Ha format part de diversos grups de cambra actuant a França, Itàlia, Alemanya, Espanya, Andorra, Suïssa, Japó i Corea i també de l’Orquestra Simfònica del Vallès, en la plaça d’ajuda de solista. Amb el pianista i compositor Albert Guinovart guanya el Primer Premi en el Concurs de Música de Cambra Ciutat de Manresa, així com també un premi especial de l’Associació Catalana de Compositors.
Crea l’espectacle AnimaNua, clàssica por castañuelas, juntament amb la ballarina i concertista de castanyoles Belén Cabanes i la pianista Marina Rodríguez. És membre fundadora de Violoncel·listes de Barcelona amb Lluís i Daniel Claret.
És professora de violoncel al Conservatori El Musical de Bellaterra i a l’Escola de música de l’Ametlla del Vallès. Dins de la línia pedagògica dirigeix el conjunt de joves violoncel·listes GRUPCELLO.CAT, vinculat al Musical de Bellaterra.

PILARGUARNÉ

Valorada com una intèrpret de profunda sensibilitat i ampli poder comunicatiu, ha estat convidada a tocar com a solista en reconegudes sales nacionals i internacionals com L’Auditori de Barcelona, la Fundación Juan March de Madrid, el Théâtre de Beaulieu de Lausana, el Bâtiment des Forces Motrices de Ginebra, el Yehudi Menuhin Forum de Berna, el Palais des Congrès Dbayeh de Beirut o l’Ateneul Roman de Bucarest.
Ha actuat amb la Lebanese Philharmonic Orchestra, la Camerata Regală de Romania, l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, l’Orquestra de Cambra de Vic, l’Orquestra de la UPF de Barcelona, entre d’altres, dirigida per personalitats com Jordi Mora, Diego Miguel Urzanqui, Pierre Valleto Walid Moussalem. Profundament interessada en lamúsica de cambra, ofereix habitualment concerts amb diferents formacions cambrístiques. Destaca, en l’actualitat, la labor realitzada amb el Neroli Trio i el Clara Schumann Ensemble.
Ha gravat per a Ràdio Nacional d’Espanya, Catalunya Música, AragónTV, BTV, Télé Libani Trinitas Tv. Des de l’any 2009, és responsable de la Fondation Résonnance (Suïssa) al nostre país.

Amb el suport de

On?

El Teatre de Sarrià

Carrer del Pare Miquel de Sarrià, 8
Barcelona, Catalunya, AK 08034
+ Mapa de Google
932039772