Home / 0
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

MARGARIDA ORFILA, OBRA PIANÍSTICA: CONCERT AMB ISABEL FÈLIX / VII CICLE DE DONES I COMPOSITORES

març 12 / 20:00 21:00

La pianista Isabel Fèlix presenta el primer enregistrament mundial de l’obra completa per a piano de Margarida Orfila (Maó, 1889 -Barcelona, 1970), fruit d’anys de recerca, reivindicant així la figura d’aquesta compositora noucentista de precoç talent i sòlida formació. Editat per Columna Música, aquest disc ha estat acollit amb entusiasme pel públic i la premsa especialitzada. En el marc dels Premis Enderrock, la crítica l’ha col·locat entre els 10 millors CDs de clàssica de 2020, i la prestigiosa revista Melómano li ha atorgat la seva màxima distinció, el “Melómano de Oro”.

€5 entrada lliure /persones associades al Centre de Sarrià

Sobre l’artista

Natural de Menorca, desenvolupa una intensa activitat com a pianista, fortepianista i clavicembalista en projectes que van des de la música antiga a la contemporània, actuant com a solista i en ensembles com L’OBAC, Gaudí, Artaria, BCN 216, etc. La crítica destaca la gran riquesa de matisacions, sensibilitat i capacitat comunicativa en les seves interpretacions. Des de 2006 és professora titular del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.

Després d’obtenir el Màster Oficial en Musicologia i Educació Musical a la Universitat Autònoma de Barcelona, actualment és doctoranda en Història de l’Art i Musicologia, investigant sobre la compositora noucentista Margarida Orfila, de qui ha enregistrat l’obra completa per a piano en el CD “Margarida Orfila, obra pianística” (Columna Música, 2020).Aquest 2021 realitzem la vuitena edició d’aquest cicle que vol mostra el talent de la dona en el món de la composició musical, i el gran llegat que les diferents compositores han deixat al llarga de més de 45 segles. I aquest 2021 s’escau el 125è aniversari de la mort de Clara Schumann, compositora a la qual volem donar al llarg d’aquest cicle un especial homenatge.