Home / 0
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

IX CICLE DE DONES I COMPOSITORES | Música per a flauta i piano

abril 14 / 20:00 21:00

Divendres 14 d’abril | 20:00h
Preu 5€ | entrada lliure per persones associades al Centre de Sarrià

El tercer concert del cicle de música de dones i compositores anirà a càrrec de Anton Serra, a la flauta travessera, i Rafael Roca, al piano.

Junts ens interpretaran un concert per a música de flauta i guitarra de tres refinades compositores franceses: Cécile Chaminade (1857-1944), Nadia Boulanger (1887-1979) i Mélanie Bonis (1858-1937).

Anton Serra
flauta travessera

Nascut el 1957 a Barcelona – ciutat on resideix actualment – el flautista ANTON SERRA va estudiar la carrera de música a Suïssa amb Jean Paul Haering, Hans Jurgen Möhring, Jean Pierre Rampal, Aurel Nicolet i Willy Freivogel. Llorejat en diversos concursos internacionals, ha fet més de 700 concerts a Espanya, França, Bèlgica, Itàlia, Suïssa, Alemanya, Israel, Rússia, República Txeca i Finlàndia. Ha tocat amb destacats solistes internacionals (Maxence Larrieu, Igor Frolov, Alberto Lysy, etc.), i acompanyat per orquestres de prestigi com la seva pròpia Nova Orquestra de Cambra Germans Pla, sota els auspicis de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, la“Filharmonia de Cambra de Barcelona”, l’“Orchestre de Chambre de Paris”, la “Mozart Festival Orchestra”, la “Haydn Festival Orchestra”, “The Moscow Kamerata” fent diverses gires i gravacions en directe, “The New Israel Chamber Ensemble”, l’Orquestra “Arthur Rubinstein”, l’“Orquestra de Cambra de Bratislava”, l’“Orquesta de Cámara de La Linea” fent una gira per Alemanya, etc. És membre fundador del Trio Marshall, Oberon Trio, Clàssic BCN, Artemps Trio, Sextet Poulenc i Gerhard Quintet. Sempre ha rebut crítiques molt positives tant del públic com de la premsa. Ha gravat per a Ràdio Nacional d’Espanya i Catalunya Música, la qual retransmet assíduament les seves gravacions en directe i d’estudi, molt apreciades també per la premsa.

> SABER MÉS

Rafael Roca
piano

Diu el pianista Rafael Roca que “la ingent quantitat de repertori que tenim al nostre abast a la música clàssica, probablement sigui la major fortuna amb la que contem els pianistes, ja que cobreix totes les necessitats expressives i gusts estètics tant dels intèrprets com del públic. De fet, no només comptem amb les obres escrites expressament per nosaltres, sinó que a més ens ha arribat un corpus inesgotable de transcripcions d’obres originals per altres instruments que s’han acabat convertint en repertori estàndard als recitals solistes. Tot i això, un perill que aguaita a la música clàssica es el de convertir les seves sales de concert habituals en museus, on sempre estan programades les mateixes obres estructurades amb els mateixos patrons, sense aprofitar les possibilitats creatives que ofereixen segles de conservació musical. Aquest es un perill que, en la meva opinió, s’ha materialitzat a les dècades més recents, on les idees amb les que els solistes confeccionen els seus concerts semblen haver-se estancat de manera general.”
L’objectiu de la seva carrera es “recuperar l’esperit d’aquells compositors que avui considerem els nostres ídols, per oferir concerts en els quals, sense renunciar a les obres i fórmules que tots coneixem i gaudim, pugui demostrar millor totes possibilitats creatives que ofereix la música clàssica, acabant amb estereotips com que es una música exclusivament del passat o que els intèrprets clàssics només obeeixen ordres”. Als seus concerts podreu trobar “clàssics de sempre, obres desconegudes o de compositors infravalorats, música contemporània d’interès per tothom i creacions meves, ja sigui amb les meves humils contribucions al món de la composició o fent gravitar altres tipus de música a la clàssica mitjançant arranjaments i transcripcions”.

> SABER MÉS