Home / 0
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

LA PRINCIPESSA FILOSOFA – I DUE GOBBI / FESTIVAL D’ÒPERA KM. 0 AMB ‘LA BOTTEGA D’OPERA’ DE L’ESMUC

maig 2 / 18:00 19:00

ENTRADES
€10 8€ /persones associades al Centre de Sarrià i codi promocional

La Bottega d’Opera de l’Escola Superior de Música de Catalunya, amb la participació d’estudiants de cant i la interpretació de l’Orquestra de l’ESMUC presenta les obres La principessa filosofa, amb música de Carles Baguer i I due gobbi, de Marcos Portugal, amb la direcció musical de Marzio Conti. Coordinada per la professora Mireia Pintó, s’emmarca en una experiència per rescatar obres del patrimoni musical català i compta amb la recerca sobre el manuscrit i la coordinació musicològica d’Oriol Pérez Treviño.

A partir del concepte en llengua italiana de “Bottega”, que podem definir com “la rebotiga de l’òpera”, -l’espai on es preparen els projectes-, aquesta va néixer amb la idea d’oferir als estudiants una experiència professionalitzadora del món operístic.

La principessa filosofa

Les investigacions musicològiques que ha realitzat Oriol Pérez Treviño aporten nova llum sobre idees prefixades. D’alguna manera, en avaluar els manuscrits conservats a l’Arxiu de Música de Montserrat, s’ha confirmat que allò que es pensava que era la partitura íntegra de La principessa filosofa de Carles Baguer només inclou l’obertura original. La resta de materials resulten una falsa atribució: ni els personatges ni l’autògraf es corresponen amb l’obra de Baguer.

Segons Treviño, després de moltes hores de reconstruir el trencaclosques, l’obra mal classificada en aquesta carpeta són parts d’una altra òpera, La confusione della somiglianza, o siano I due gobbi, de Marcos Portugal (1762-1830), una important figura del patrimoni musical portuguès que va acabar els seus dies al Brasil.


Fitxa artística

Direcció musical: Marzio Conti
Assistència a la direcció musical i revisió de materials: Robin Sansen

REPARTIMENT:
Costanza: Aleksandra Gladysheva
Lisetta: Maria Isidoro
Rosaura: Maria Amaral
Rusignolo: Enrique Padilla
Pandolfo: Xavier Casademont
Cleante: Alejandro López
Lucindo: Robin Sansen
Trastullo: Oriol Quintana
Actriu: Sílvia Bel

MÚSICS:
Orquestra de l’ESMUC


Making of Bottega d’Òpera ESMUC I

Esmuc. Escola Superior de Música de Catalunya

http://www.esmuc.cat


El Teatre de Sarrià

Carrer del Pare Miquel de Sarrià, 8
Barcelona, Catalunya, AK 08034
+ Mapa de Google
932039772

Propers espectacles