Home / 0
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

‘NAPOLEÓ, LA REVOLUCIÓ I ELS CATALANS’ / PRESENTACIÓ DEL LLIBRE D’ANTONI GELONCH VILADEGUT

abril 22 / 19:15 20:30

RESERVA
Lliure Entrada lliure

Presentació del nou llibre de l’escriptor lleidatà Antoni Gelonch Viladegut, Napoleó, la revolució i els catalans, a càrrec del mateix autor.

“Napoleó, la Revolució i els catalans”

Aquest llibre explora per què no van arribar prou aquí les idees de la Revolució Francesa i per què és va produir un tancament de files. I explica per què la mala digestió dels fets de començaments del segle XIX va comportar misèria, guerra i absolutisme tot al llarg d’aquell segle. El llibre també parla de relacions entre veïns, dels plans de Robespierre i de Napoleó per a Catalunya, de l’organització administrativa napoleònica a casa nostra, d’animadversions, de revoltes, de Baiona, de Cadis, de pors, de lligams, de rebomboris, de guerres, de parentius, de recels, de solidaritats, de sospites, de sentiments…, de la condició humana! No en va, la història està subjecta a la interminable dansa que ballen el caos i la complexitat.


L’autor

Antoni Gelonch Viladegut (Lleida, 1956) va fer els estudis de Dret i de Farmàcia a la Universitat de Barcelona, i també ha seguit cursos a les universitats de Grenoble i de Harvard. Ha treballat a l’Administració pública i  en empreses multinacionals. Apassionat de l’art i de la reflexió sobre el fet artístic, és director de la Col·lecció Gelonch Viladegut, especialitzada en gravats. És acadèmic d’honor de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi i president dels Cercles del MUHBA i del Museu Frederic Marès de Barcelona. És autor de diverses obres, entre les quals destaquen Luter i Mirar Rembrandt i la sèrie 100 dones, 100 inspiracions creatives, 100 dones catalanes i 100 pioneres catalanes. Aquest llibre és el segon de la trilogia d’obres amb personatges famosos com a protagonistes que va iniciar amb Luter.


El Teatre de Sarrià

Carrer del Pare Miquel de Sarrià, 8
Barcelona, Catalunya, AK 08034
+ Mapa de Google
932039772

Properes activitats