Esbart infantil

Home / Esbart infantil

L’Esbart Sarrià es va fundar l’any 1954 pel mestre Manuel Cubeles i va actuar per primera vegada a la festa de Sant Josep l’any 1955. Actualment està format per un cos de dansa de més de 20 dansaires, sota la direcció de Manel Carpi, un grup de tècnics i col·laboradors, i una escola de dansa amb tres grups en actiu dirigits per l’Alfons Bermejo.
Al llarg de la seva història, l’Esbart ha anat recollint i elaborant un gran llegat de músiques, coreografies i vestuari que constitueixen el seu patrimoni artístic. En les seves actuacions tant en escenaris com en espais oberts, l’Esbart mostra part del seu repertori de danses populars de Catalunya, les Illes Balears i del País Valencià, a més d’algunes danses medievals.
El 2016, l’Escola de dansa va iniciar una nova etapa per crear una estreta relació entre tradició i modernitat. Amb aquesta fórmula es pretén aconseguir que l’aprenentatge de la dansa sigui més atractiva per a joves i infants.
Amb aquesta filosofia, mestre i alumnes treballen en la creació de miniespectacles com ara “Es ballava i es balla”, a partir de danses que es ballen per festa major i jocs dansats, o també “Disfressats” amb danses que es ballen per carnestoltes. A més, l’Esbart ha introduït darrerament un grup de Castanyoles.
Així doncs, si t’agrada ballar i estimes la cultura popular i la dansa folklòrica, no ho dubtis més i apunta’t al grup d’Esbart del Centre de Sarrià!