Home / El Trencanous

El Trencanous


DANSA
10€ per alumne

Cicle mitjà i cicle superior de primària
ESO
Batxillerat
Cicles Formatius

24 de gener 2024

Adaptació del Ballet del Trencanous amb música de Txaikovski. El Centre de Dansa de Catalunya escenifica aquest conte per a petits i grans i que s’ha convertit en una tradició nadalenca arreu del mon.

La dansa clàssica porta el fil de la narració. L’ambientació màgica s’aconsegueix mitjançant projeccions digitals. La història s’inicia en un ambient realista però aviat s’endinsa en un món de ficció i fantasia. La idea original va ser d’E.T.A. Hoffman però Alexandre Dumas la va endolcir i és aquesta la versió escollida pel ballet.

Argument

Una família benestant celebra la nit de Nadal a casa seva al voltant de l’arbre on els convidats es congreguen amb goig. Arriba un personatge misteriós que sorprèn als presents amb joguines meravelloses i un ninot trencanous per a la petita Clara. Fritz, el germà, gelós, trenca el ninot. Acabada la festa, és l’hora de dormir. Però aquesta és una nit màgica. La Clara surt del llit i torna sota l’arbre on troba el seu trencanous arreglat.

Els somnis es barregen amb la fantasia: el trencanous cobra vida i porta a la Clara a un viatge vers un país meravellós: el Regne dels Dolços on la Fada de Sucre els obsequia amb les més belles danses de recondits paratges.

Acabada la festa, la Clara es desperta amb el seu trencanous sota l’arbre de Nadal, feliç i contenta a casa seva.

Fitxa artística

Música: Peter Hitx Txaikovski.
Coreografia: adaptació de Roser Muñoz i Joan Boix.
Ballarins/es de Formació del Centre de Dansa de Catalunya.
Responsable de vestuari: Gina Nunura.
Amb la colaboració del Teatre Joventut i de l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat.

MÉS INFORMACIÓ: projectes@centredesarria.cat / 93 203 97 72

COM FORMALITZAR LA INSCRIPCIÓ:
1) Emplenar el formulari de preinscripció. AQUÍ
2) Rebràs un correu amb el document de la reserva adjunt. On s’indicarà l’import total i l’import de la paga i senyal (50%)
3) Fer el pagament de la paga i senyal.
4) Enviar el comprovant de pagament al correu projectes@centredesarria.cat