Home / 0
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

TEATRE EN FRANCÈS | Illusions

maig 11 / 20:30 22:00

Preu 19,5€ general [platea] – 15€ general [amfiteatre] – 16,5€ persones associades al Centre [platea] – 12€ persones associades [amfiteatre]
Una obra de Ivan Viripaev, interpretada en francès.

Les històries de Dennis, Sandra, Albert i Margaret, com la meva, com la teva, estan fetes del que Margaret diria “minuts d’estranyesa”.

Hi ha moments a la vida en els quals l’altra persona no entén. Que a vegades ni nosaltres mateixos entenem. I si mai coneguéssim realment a la persona amb la qual vivim? I si, de la nit al dia, tot allò que pensaves estigués equivocat? I si el món en el qual vius és en realitat tou? Potser, només potser, tot és una il·lusió.
Illusions és una obra sobre amors declamats i tàcits, sobre gestos d’amistat francs i maldestres, sobre silencis que criden i paraules que ja no signifiquen res.
Viripaev descriu a quatre personatges sublims en tot el que tenen de més humà: les seves febleses, els seus silencis, les seves crueltats, la seva gelosia, però també els seus riures, les seves bogeries, els seus amors i els seus perdons.

[Francès]

Vous vous croyez à l’abri de la vie ? À 85 ans, c’est ce qu’ils pensaient aussi.

Les histoires de Dennis, Sandra, Albert et Margaret, comme la mienne, comme la vôtre, sont faites de ce que Margaret appellerait des “minutes d’étrangeté”.
Il arrive dans la vie de chacun des moments que l’autre ne comprend pas. Que l’on ne comprend pas nous même, parfois. Et si on ne connaissait jamais vraiment la personne avec qui l’on vit ? Et si, du jour au lendemain, tout ce que vous pensiez se révélait faux ? Et si le monde dans lequel on vit était en fait tout mou ?
Peut-être, je dis bien peut-être, que tout cela n’est qu’illusion.
Illusions est une pièce qui parle des amours déclamées et amours tues, de gestes d’amitié francs et de ceux qui sont maladroits, des silences qui hurlent et des mots qui ne veulent plus rien dire.
Viripaev nous décrit quatre personnages sublimes dans tout ce qu’ils ont de plus humain : leurs faiblesses, leurs silences, leurs cruautés, leurs jalousies, mais aussi leurs éclats de rire, leurs folies, leurs amours, et leurs pardons.

Una obra de Ivan Viripaev traduïda al francès per T. Moguilevskaia i G. Morel
Dirigida per Valentine Hayot i Séram Borgel
Interpretada per Marie Lazović, Nathan Clodic,
Eva Guichard
i Augustin Gallet