Home / El Lazarillo de Tormes

El Lazarillo de Tormes


TEATRE
10€ per alumne

ESO
Batxillerat
Cicles Formatius

22 de febrer de 2024
16 d’abril de 2024

Basada en l’obra clàssica de la literatura espanyola “La vida de Lazarillo de Tormes y de sus fortunas y adversidades“, més coneguda com a El Lazarillo de Tormes, és un clàssic de la picaresca del segle xvi, d’autor desconegut, escrita en castellà.

L’espectacle es presenta com un Ñaque, companyia de només dos components, molt habitual en les comèdies de l’època i per portar-la a terme fan servir els recursos contemporanis al Lazarillo, com les màscares, i es representa en idioma original.

Un dels clàssics per excel·lència de la literatura universal, ple d’humor, tendresa, crueltat, enginy… i pioner en tot un gènere del Segle d’Or: la picaresca.

Argument

Lázaro és un jove astut i perspicaç que viu en l’Espanya del segle XVI. En aquesta apassionant obra de teatre, seguim les intrèpides aventures de Lázaro mentre es converteix en el fidel acompanyant de diversos amos.

Lázaro, provinent d’una humil família, es veu obligat a cercar feina com a criat per tal de sobreviure. No obstant això, cada amo amb qui es topa resulta ser més estrany i excèntric que l’anterior. Des d’un cec que utilitza el seu enginy per enganyar-lo, fins a un clergue que no és tan piadós com aparenta, Lázaro s’enfronta a situacions complicades i desafiants.

A mesura que Lázaro narra les seves experiències, els alumnes descobriran com aquest jove astut aconsegueix sobreviure en un món ple de trampes i adversitats. A més, exploraran temes rellevants com la desigualtat social, l’enginy i la moralitat.

Fitxa artística

Adaptació: Pepa Calvo
Actrius: Alma Alonso, Izaskun Martínez
Direcció: Pepa Calvo
Escenografia: Pepa Calvo
Vestuari: Marian Dorronsoro
Banda sonora: Berton Fernández
Producció: Teatre del Repartidor
Tècnic: Pedro Nares

MÉS INFORMACIÓ: projectes@centredesarria.cat / 93 203 97 72

COM FORMALITZAR LA PREINSCRIPCIÓ:
1) Emplenar el formulari de preinscripció. AQUÍ
2) Rebràs un correu amb el document de la reserva adjunt. On s’indicarà l’import total i l’import de la paga i senyal (30%)
3) Fer el pagament de la paga i senyal.
4) Enviar el comprovant de pagament al correu projectes@centredesarria.cat