Home / 0
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

CICLE DE DONES I COMPOSITORES | Le réveil des autres oiseaux

octubre 7 / 20:00 21:00

Preu Taquilla inversa

Le réveil des oiseaux és el títol d’una de les obres més conegudes del compositor francès Olivier Messiaen. Un títol comú en les peces per a piano franceses dels segles XIX i principis del segle XX. I per descomptat, moltes de les obres que es van quedar en l’ombra van ser de dones compositores precedents a Messiaen.

Le réveil des autres oiseaux presenta un programa variat per a piano amb una primera part amb música clàssica de compositores dels segles XIX i XX, i una segona part amb música contemporània per a piano de compositores actuals de l’Iran, Catalunya, Espanya, i Corea.

Una de les motivacions principals de la pianista Carolina Santiago és unir en un mateix programa la música clàssica i la contemporània, i apostar tant per compositores clàssicas que han caigut en l’oblit com per compositores actuals que estan destacant en el camp de la nova creació.


Programa

Part 1
Música inspirada en ocells de compositores dels segles XIX i XX
A Hermit Thrush at Eve Op. 92 nº 1 (1922)Amy Beach
A Hermit Thrush at Morn Op. 92 nº 2

Les Oiseaux-Mouches (Mazurka de concert) (1884)Juliette Chailloux
Le Réveil des petits oiseaux et la prière du berger (1901)Chouville Bodard
Les oiseaux chantent (de Harmonies Imitatives) (1894) Marie Jäell
Le réveil des oiseaux (Caprice) (1853)Louise Guilmant

Part 2
Música per a piano de compositores actuals
Fields of Time (2018)Elnaz Seyedi
The Brute (2019)Irene Gregori
Somatic Study Antigravity (2021) Hara Alonso
Étude 5 “Toccata” (1999-2003) Unsuk Chin


Carolina Santiago

Pianista, performer i investigadora artística, Carolina Santiago dedica la seva activitat artística a realitzar concerts de música contemporània i clàssica com a solista, en grups de cambra i ensembles amb trajectòria internacional. El seu perfil artístic està marcat per una selecció de repertori no convencional, sense renunciar a la seva formació tradicional clàssica, però també com a artista eclèctica de música actual d’avantguarda.

És pianista del Barcelona Modern Ensemble i coordinadora del Curs Internacional de Composició Barcelona Modern i treballa amb els seus dos projectes de música de cambra Duo Ekriktiko i Syntagma Piano Duo, així com col·labora amb destacats ensembles de tota Europa com el Ensemble Línia (Estrasburg, França). Ha treballat amb compositors com Simon Steen-Andersen, Alberto Posadas, Francesco Filidei o J. M. López López entre altres.

Ha rebut nombrosos guardons com el Premi Piano Còrdova Corhyund, II Premi del Festival Piano Meeting Orense, beca de la Fundació Liceu, beca BPA Yamaha i tres beques de la AIE.

> SABER MÉS

Amb el suport


On?

El Teatre de Sarrià

Carrer del Pare Miquel de Sarrià, 8
Barcelona, Catalunya, AK 08034
+ Mapa de Google
932039772