Transparència

Aquest any ha estat molt dificultós i convuls a nivell polític i des del Centre hem intentat donar suport i ajut en qualsevol acció que pogués pal·liar les conseqüències de tenir presos polítics i el govern legítim a l’exili, especialment a les seves famílies. Som una entitat religiosa, social i cultural compromesa amb la nostra història i l’objectiu principal definit en els nostres estatuts, aconseguir la formació integral de les persones, inclou el compromís amb el que vivim en cada moment així com donar eines per a que cada persona triï el camí que cregui més oportú en funció de les seves conviccions.

Aquest 2018 hem intentat anar assolint els reptes que van quedar pendents el 2017. Un d’ells anar consolidant l’equip tècnic. Després de l’estiu van contractar una persona a jornada completa per a la secretaria i dues persones joves dins del programa europeu de Garantia Juvenil. També tenim persones voluntàries fixes pel que fa al teatre i a la venda d’entrades. A nivell tecnològic hem millorat la cobertura d’ Internet del Centre i del Teatre , la presència en les xarxes socials i la web que presentem avui. I hem anat acabant les obres pendents d’accessibilitat del Teatre.

A nivell d’activitats han crescut tots els grups, especialment els de teatre infantil i d’adults i les altres seccions s’han consolidat. Ens hem endinsat en una activitat nova, la dansa, que ha començat amb força. Però sobre tot hem continuat amb les activitat socials i solidàries (amb països del tercer Món, amb refugiats, pro desplaçats i immigrants, i altres col·lectius) i els programes solidaris com el Triangle Inclusiu, el teatre per a la Gent Gran, JovEmprèn, entre d’altres.

I hem treballat en xarxa principalment amb la Taula d’Entitats de Sarrià i totes les entitats sarrianenques, el Consell d’Associacions de Barcelona, la Federació d’Ateneus de Catalunya, entre d’altres també molt significatives. I a nivell de barri i de ciutat amb el Consell de Barri i el Consell de Ciutat respectivament.

Però els reptes mai s’acaben. Hem d’ anar implementant el Pla Estratègic, adequar a les normatives vigents el bar i el Centre i sobre tot encarar en força i preparar-nos per a la celebració del 125è aniversari del Centre que tindrà lloc d’aquí dos anys. Una efemèride per la que paga la pena dedicar-hi molts esforços, per continuar la herència dels que ens han precedit, la gran tasca dels voluntaris que donen raó de ser al Centre, i la formació completa i integral de les generacions futures. El Centre som tots, mirem al futur amb esperança

PRESIDENTA

Montserrat Morera

Amb el suport de

Ajuntament de Barcelona
Generalitat de Catalunya
Diputació de Barcelona

Formem part de

Taula d’Entitats de Sarrià
Federació d’Ateneus de Catalunya
Federació Catalana de Cineclubs