Home / 0
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

[PRIMERA FUNCIÓ] THE FOUR NOTE OPERA, de Tom Johnson, versió de Paco Mir / 7a TEMPORADA D’ÒPERA DE CAMBRA DE BARCELONA

març 20 / 20:00 22:00

ENTRADES
de 20€ a 45€

Tom Johnson és un compositor nord-americà que viu a París des de l’any 1983. Es va formar amb Morton Feldman, creador d’obres molt allunyades de les convencions, a l’estil del seu amic John Cage. Johnson inscriu la seva obra dins el minimalisme, terme que fou el primer a aplicar a la música, en un article publicat a The Village Voice en 1972 quan feia de crític. En aquest mateix any estrenà a Nova York The Four-Note Opera que s’ha representat en més de 30 països.El compositor qualifica aquesta obra com una comèdia un xic absurda, minimalista i satírica que es pot representar de moltes maneres, però respectant quatre condicions: les quatre notes originals, l’acompanyament pianístic, l’adequació del text a la posada en escena i l’estatisme dels cantants a l’escena final. 

Argument

Els cantants d’una òpera escalfen la veu abans de la funció. Aprofiten per llançar-se invectives i explicar acudits sobre el paper que cadascú ocupa en el món de l’òpera. La directora ataca l’inici de l’obra, un solemne cor a cappella, però aviat el rigor s’esvaeix i els artistes exhibeixen un complet i delirant catàleg de pors, prejudicis, lluites de poder, enveges, desig, retrets i ressentiments.

Minimalisme i comicitat

Paco Mir passejava un matí per París amb ganes de lliurar-se a la sorpresa. Va entrar al Théâtre de la Bastille i va descobrir una petita joia musical. A la sortida, havia decidit fer-la seva i estrenar-la a Espanya algun dia. Tot cofoi es va presentar en l’editorial propietària dels drets i va resultar que el mateix autor, Tom Johnson, el convidava a entrar a casa seva i acceptava complagut el seu desig. Deu anys més tard, Paco Mir dirigia als Teatros del Canal de Madrid la seva versió de l’Ópera de cuatro notas que ara s’estrena a Barcelona: “És un espectacle musical divertit, sobretot irònic, que juga amb el llenguatge musical i parodia la rivalitat habitual entre els cantants d’òpera. La partitura es construeix amb només quatre notes, però semblen infinites gràcies al seu genial modelatge”.


Fitxa artística

Títol original: The Four-Note Opera Compositor i llibretista: Tom Johnson

Repartiment:
La soprano — Sara Bañeras La contralto — Mariana Carrilho El tenor — Beñat Egiarte El barítono — Pau Armengol El bajo — Alejandro Baliñas

Equip artístic:
Direcció artística i vocal: Raúl Giménez Direcció d’escena: Paco Mir Assistent a la direcció d’escena: Tony Casla Direcció musical i Pianista: Leyre Sáenz de Urturi Escenografia: Òpera de Cambra de Barcelona Escenografia (Col·laboració especial): Beatriz Mínguez i Grup de Teatre Schola Cantorum de La Vall d’Uixó Vestuari: Núria Cardoner Il·luminació i Tècnic: Ramón Pasqual Perruqueria i maquillatge: Kiona Vioque


El Teatre de Sarrià

Carrer del Pare Miquel de Sarrià, 8
Barcelona, Catalunya, AK 08034
+ Mapa de Google
932039772

Amics de l’òpera de Sarrià

https://www.amicsoperasarria.com/es/


Propers espectacles